Italiaans courgettebrood met feta
Dit heerlijke Italiaanse courgettebrood met feta en zongedroogde tomaten heeft een upgrade gekregen. Het is hartig, het vult goed en je hebt gelijk groente binnen. Het is echt verrukkelijk! Door de structuur vind ik het meer een cake dan een brood, maar dat maakt voor de smaak zeker niet uit.
Ingrediënten
- 150 gram volkoren tarwemeel. Je kan ook een ander soort meel gebruiken. Belangrijk is dat je een zwaarder meel gebruikt, anders wordt het courgettebrood te nat.
- 100 gram bloem
- 125 g feta
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 kleine courgette
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 75 gram roomboter
- 85 ml melk
- 2 eieren
- Tijm
- Oregano
- Peper en zout
Wat heb je verder nodig?
- Cakeblik
- Bakpapier
- Keukenpapier
- Mixer
Hoe maak je dit heerlijke courgettebrood?
1. Verwarm de oven voor op 185 graden. En doe het bakpapier in het cakeblik.
2. Rasp de courgette, snijd de feta en zongedroogde tomaten klein. Dep de tomaten droog.
3. Roer in een schaal het meel, de bloem en het bakpoeder door elkaar.
4. Mix de eieren, de boter en melk tot een glad gehele.
5. Voeg de bloem toe en mix tot een glad geheel.
6. Voeg peper, zout, tijm en oregano toe en mix het door elkaar.
7. Voeg de courgette, feta en zongedroogde tomaten toe en roer door elkaar.
8. Doe alles in het cakeblik en zet 55 min in de oven.
2 reacties
Pingback:
Pingback: