Smartbars – glutenvrij & suikervrij
Wat een ongelofelijk lekkere smaakexplosie in je mond met deze smartbars! Ze heten smartbars omdat er alleen maar natuurlijke ingrediënten inzitten die heel goed voor je zijn. En het leuke van deze smartbars is dat ze niet in de oven hoeven, ze binnen 15 minuten klaar zijn. En jij kan variëren met de ingrediënten die je zelf lekker vindt. Ik heb ze nu meerdere keren gemaakt en elke keer was ik positief verrast door de lekkere smaak.
Wat gaat er in deze smartbars?
Ik haal er 12 stukken uit, de stukken kleiner maken kan natuurlijk ook als je dat wilt.
- 200 gram havermout
- 150 gram gedroogd fruit. Ik hebt 50 gram rozijnen, 50 gram cranberry’s en 50 gram dadels gebruikt. Hier kan je elk gedroogd fruit voor gebruiken dat jij lekker vindt.
- 60 gram amandelmeel
- 55 gram gesmolten kokosolie
- 50 ml appel of perensap. Gebruik wel de natuurlijke variant zonder toegevoegde suikers.
- 30 gram pompoenpitten
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels speculaaskruiden
Als je liever amandelen ipv amandelmeel gebruikt, heb je maar 30 ml kokosolie nodig.
Wat heb je verder nodig?
- Keukenmachine
- 2 vellen bakpapier
- deegroller
- pizzasnijder
- Spatel
- beslagkom
Hoe maak je deze verrukkelijke smartbars?
- Doe het amandelmeel in de beslagkom. Maal de havermout fijn en doe dit ook in de beslagkom.
- Snij de dadels in kleine stukjes. Doe de dadels, cranberry’s, rozijnen, pompoenpitten in de keukenmachine en maal het fijn. Doe dit in de beslagkom.
- Smelt de kokosolie. Doe de kokosolie in de beslagkom. Doe de appel/perensap erbij.
- Doe de kaneel en de speculaaskruiden in de kom. Mix alles door elkaar, zodat het een plakkerig mengsel wordt.
- Leg het tussen 2 bakpapieren en rol het met de deegroller tot een plak van ongeveer 4 cm dik.
- Snijd met de pizzasnijder de smartbars licht in. Je hoeft ze niet helemaal door te snijden.
- Leg het een nacht in de koelkast om op te laten stijven.
- Breek de smartbars in stukken en geniet van deze heerlijke smaakexplosie in je mond!