Gezonde wortelmuffins met appel en rozijnen
Ik ben dol op carrotcake, heerlijk die zoete winterse smaken bij elkaar. Maar de meeste carrotcakes staan bol van de suiker. Of er gaat banaan in. Ik houd niet van banaan in mijn bakcreaties, dat maakt het gelijk zo bananerig. Ik kon niet vinden wat ik zocht en heb verschillende recepten samengevoegd. Met als resultaat deze heerlijke gezonde wortelmuffins met appel en rozijnen. Ze zijn glutenvrij! En zo goed als suikervrij. Helemaal suikervrij zijn ze niet, er zitten 3 theelepels ahornsiroop op 12 muffins in.
Wat heb je nodig voor deze wortelmuffins?
Dit is genoeg voor 12 muffins.
- 150 gram geraspte wortel
- 150 gram geraspte appel
- 200 gram havermeel
- 50 gram roomboter op kamertemperatuur
- 3 eieren
- 3 theelepels ahornsiroop
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel bakpoeder
- speculaaskruiden
- snufje zout
Wat heb je verder nodig?
- Rasp
- Beslagkom
- Mixer
- Staafmixer
- Spatel
- Muffinblik
- Muffinvormpjes
- Juslepel
Hoe maak je deze gezonde wortelmuffins met appel en rozijnen?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de wortel en de appel fijn.
- Maal de havermout met de staafmixer fijn tot havermeel.
- Doe het havermeel, bakpoeder, zout en speculaaskruiden bij elkaar en roer door.
- Doe de eieren, ahornsiroop en boter bij elkaar en mix tot een geheel. Voeg het havermengsel erbij en mix het door elkaar.
- Voeg de wortel, appel en rozijnen toe en laat de mixer een paar minuten draaien.
- Wil je de wortelmuffins zoeter hebben? Dan kan je extra ahornsiroop toevoegen.
- Doe de vormpjes in het muffinblik en vul ze met de juslepel. Ik gebruik 1 juslepel per bakje.
- Zet 20 minuten in de oven. Prik na 20 minuten met een sateprikker om te kijken of de wortelmuffins helemaal gaar zijn. Zo niet, doe je ze nog een paar minuten langer in de oven.
Eet smakelijk!
Wil je iets anders bakken met groente? Probeer deze chocolade bietencake of deze courgette muffins met chocola.
Eén reactie
Pingback: