Glutenvrij brood met appelmoes
Nadat we de afgelopen 3 weken verschillende glutenvrije broden hebben geprobeerd en ze stuk voor stuk nou niet echt lekker waren, dacht ik “dan bak ik het zelf wel!”. Ik ben opzoek gegaan naar een recept voor smaakvol glutenvrij brood en kwam dit recept van Beaufood tegen. Mmmm dit klinkt lekker. Met appelmoes en kaneel. Nou is denk ik alles met appelmoes en kaneel lekker, hihi. Dit is in ieder geval een blijvertje! Dochterlief heeft geholpen met bakken zei: “mama, ik wil altijd dit brood eten. Dit is jummie jummie lekker!”
Dit brood kan je als ontbijt of als lunch eten. Of natuurlijk als gezond tussendoortje.
Glutenvrij brood met appelmoes en kaneel, wat zit er verder nog meer in?
- 300 gram suikervrije appelmoes
- 200 gram havermeel. Havermeel kan je heel simpel zelf maken, door havermout met de blender fijn te malen.
- 100 gram boekweitmeel. Hè fijn komt die boekweitmeel ook een keer op ;).
- 150 ml melk. Ik gebruik volle melk, maar je kan natuurlijk iedere soort melk gebruiken die je wil.
- 3 eieren
- 3 eetlepels kaneel
- nog 100 gram suikervrije appelmoes
- nog 1 eetlepel kaneel
In het oorspronkelijk recept stonden ook 2 eetlepels psylliumvezels. Die heb ik besteld, maar na een week waren ze nog niet binnen. Ik heb het zonder geprobeerd. De smaak van dit brood was goed! De structuur was wat vast, maar dit vind ik persoonlijk niet erg.
Wat heb je verder nodig?
- Blender
- Cakeblik van 30 cm
- Bakpapier
- Spatel
- Diep bord/kom
- Beslagkom
- Mixer
Klaar voor de start? Af!
Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Doe de havermout in de blender en maal het fijn tot havermeel.
- Doe de havermeel, boekweitmeel en de kaneel in een diep bord/kom en roer door.
- Doe de eieren, de melk en de 300 gram appelmoes in de beslagkom en mix tot een glad geheel.
- Voeg het meelmengsel toe en mix een paar minuten op een lage snelheid totdat je een goede massa hebt.
- Bekleed de cakevorm met het bakpapier en stort het appelmoeskaneelmengsel erin en strijk het glad.
- Doe de overige 100 gram appelmoes en de eetlepel kaneel bij elkaar en roer het door elkaar. Dit smeer je als een laagje over je appelkaneelmengsel heen. Pak een mes en roer de appelmoes met grote cirkels door je beslag heen. Dit geeft het brood straks een extra appelmoes/kaneel twist.
- Zet het voor 40 minuten in de oven.
Laat het afkoelen voordat je het brood aansnijdt. Ik vind het lekker met roomboter. Lisa vindt het met appelstroop het lekkerste.
Eet jummie jummie lekker!
Ben je op zoek naar een recept met een meer cakestructuur in plaats van een broodstructuur? Dan raad ik je deze glutenvrije appelkaneelcake aan. En zoek je totaal iets anders? Probeer dan glutenvrije hartige muffins met kaas en ham eens.
Leuk als je me laat weten wat je ervan vindt.