Glutenvrije bosbessenmuffins
Op het moment dat ik dit bericht schrijf, ben ik 3 dagen bezig met mijn experiment. Het is 28 november en ik ga tot de kerst geen geraffineerde suikers meer eten. Het mooie is dat als ik besluit om suikervrij te eten, ik automatisch ook meer glutenvrij ga eten. En zo kwam ik op dit lekkere recept voor glutenvrije bosbessenmuffins. Ze zijn glutenvrij, suikervrij en echt super simpel! En vooral heel smaakvol, ik moet mijn best doen om geen tweede te pakken hihi.
De muffins zijn in 30 minuten klaar en dat is inclusief oventijd. En het mooie is, deze bosbessenmuffins hebben maar 120 calorieën. Daardoor kan je ze ook prima eten als ontbijt, lunch of tussendoortje.
Ingrediënten
- 200 gram blauwe bessen
- 120 ml (plantaardige) melk
- 110 gram havermout
- 100 gram amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder. Ik heb wijnsteenbakpoeder gebruikt, maar dit kan ook met normaal bakpoeder.
- 1 ei
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel kaneel
- snufje zout
Hoe maak je deze bosbessenmuffins?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle droge ingrediënten, behalve de blauwe bessen, bij elkaar. Dus het amandelmeel, de havermout, het bakpoeder, kaneel en zout. Roer door elkaar.
- Doe alle natte ingrediënten in een kom, het ei, de (plantaardige) melk en het vanille-extract. Mix kort door elkaar.
- Voeg de droge ingrediënten toe en mix tot een glad geheel.
- Voeg de bosbessen toe en zorg voor een samenhangend geheel.
- Doe de papieren vormpjes in de vorm en vul met een jus lepel de bakjes totdat ze 3/4 vol zijn. Zet de muffins voor 20 minuten in de oven.
En je heerlijke glutenvrije, suikervrije en zeer smaakvolle bosbessenmuffins zijn klaar!
Eén reactie
Pingback: