glutenvrije citroen tijm cake
Glutenvrij

Glutenvrije citroen tijm cake

Deze glutenvrije cake met citroen en tijm heb ik nu 2 keer gemaakt en beide keren was hij verrassend lekker. En luchtig! Het is een simpele cake om te maken. Al speel ik wel een beetje vals, aangezien ik een pak glutenvrije cakemix heb gebruikt. Maar gelukkig maakt dat voor de smaak niets uit. Sterker nog, ik denk dat deze glutenvrije citroen tijmcake door de cakemixe luchtiger is dan wanneer je losse glutenvrije soorten meel gebruikt.

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor deze luchtige cake met citroen en tijm?

  • 1 pak glutenvrije cakemix. Ik gebruik Peaks Free From. Dit pak heb ik bij de Jumbo uit het reform vak gehaald.
  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 4 eieren
  • 1 biologische citroen
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Bereiding

Verwarm de oven voor op ….. graden

  1. Snijd de boter in kleine blokjes. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is. Komt je boter net uit de koelkast? Snijdt het dan eerst in kleine blokjes en zet de boter 30 seconde in de magnetron. Mix de boter in de keukenmachine op een hoge stand tot een luchtig geheel. Dit duurt ongeveer 4 a 5 minuten.
  2. Zet de mixer op een lage stand en voeg één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Waarschijnlijk gaat het nu schiften, dit geeft niet.
  3. Voeg het pak glutenvrije cakemix en de vanille-extract toe.
  4. Was! de citroen en rasp de schil. Pers de citroen uit. Voeg de rasp en de helft van het citroensap aan het beslag toe.
  5. Mix het beslag nog een paar minuten tot een luchtig geheel.
  6. Voeg de tijm toe en roer door het beslag.
  7. Vet de cakevorm in en stort het beslag in de vorm. Ik heb een tulbandvorm gebruikt, maar je kan elke cakevorm gebruiken die je wilt.
  8. Zet 50 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar een goed recept voor een basis vanillecake? Die heb ik voor je!

Reacties uitgeschakeld voor Glutenvrije citroen tijm cake