Pompoenmuffin met havermout
Ik ben dol op pompoen en vind dat heel lekker in mijn bakcreaties. Toen ik dit recept voor deze heerlijke pompoenmuffins met havermout zag, heb ik ze gelijk gemaakt. Ze zijn suikervrij, glutenvrij en makkelijk te maken. Door de toevoeging van yoghurt zijn ze lekker luchtig. En de pompoen de speculaaskruiden maken ze zoet genoeg.
Helemaal suikervrij wordt het natuurlijk nooit. Ik heb voor 12 muffins 2 eetlepels dadelstroop gebruikt en a lot of speculaaskruiden. Lisa mag altijd de speculaaskruiden erop doen en haar tactiek is er moet net zoveel op tot het hele bord bruin is ;).
Door de yoghurt zijn deze pompoenmuffins met havermout heerlijk luchtig. Ze zijn zoet genoeg door de rozijnen en natuurlijk door de speculaaskruiden. Ik had ze meegenomen naar kantoor. Het leuke is dat ik eerst de vraag krijg “Marleen, zijn ze gezond?” “Ja!” “Oké dan wil ik ook proeven”. Binnen 10 minuten waren ze allemaal op hihi.
Ingrediënten
- 75 gram boekweitmeel
- 75 gram havermout
- 3 eieren
- 75 ml roomboter
- 2 el dadelstroop of honing
- 150 ml yoghurt
- 300 gram gare pompoen
- 2,5 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- Klein scheutje citroen
- 2 tl speculaaskruiden. Oh nee veel meer 😉
- Snuf gemberpoeder
- Snuf 5 spices
- 125 gram walnoten
- 100 gram rozijnen
Wat heb je verder nodig?
- Mixer
- Muffin vormpjes
- Muffin bakblik
- Staafmixer
Hoe maak je deze heerlijke glutenvrije en suikervrije pompoenmuffins met havermout?
Kook 300 gram pompoen en pureer met staafmixer.
2. Doe havermout in de staafmixer en maal fijn.
3. Meng de meel en het bakpoeder door elkaar.
4. Doe de gepureerde pompoen, yoghurt en dadelstroop in een kom en mix tot een gladde massa.
5. Voeg de meel toe en mix tot een glad geheel.
6. Voeg de boter toe en mix tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren toe en mix tot een glad geheel.
7. Voeg de baking soda en citroensap toe en mix het nog 2 minuten.
8. Voeg de kruiden, rozijnen en walnoten toe en roer door elkaar.
9. Doe de muffinvormpjes in de bakjes en vul de bakjes tot de rand.
10. Zet 20 minuten in de oven.
Eén reactie
Pingback: