Sinaasappel yoghurtmuffins
Dit lekkere en vooral simpele recept voor yoghurtmuffins zag ik op de website van Uit Paulines Keuken. Het originele recept was met citroen en speltmeel. Bij gebrek aan citroen en speltmeel, heb ik het met sinaasappel en volkoren tarwemeel gemaakt. Het is gezond, lekker en door de yoghurt vooral luchtig. Wat ik heel fijn vind aan muffins is dat ze zo lekker makkelijk mee te nemen zijn in de trommels. En ze zijn binnen 30 minuten klaar, dat is inclusief oventijd!
Ingrediënten yoghurtmuffin met sinaasappel
Dit is genoeg voor 9 van deze gezonde, lekkere en luchtige muffins met sinaasappel en yoghurt.
- 175 gram volkoren tarwemeel
- 150 gram volle yoghurt
- 90 ml zonnebloemolie
- 50 gram rietsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 biologische sinaasappel
- 1 ei
- snufje zout
Hoe maak je dit?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de sinaasappel heel goed. Rasp de sinaasappel schil en pers de sinaasappel uit.
- Doe alle natte ingrediënten in een kom en roer door elkaar. De natte ingrediënten zijn het ei, de yoghurt, de olie, sinaasappelrasp en sinaasappelsap. Ik heb het sap van een halve sinaasappel gebruikt. Qua smaak mag het sterker, maar ik weet niet wat er met de structuur gebeurt als je al het sinaasappelsap erbij doet. Kwestie van proberen.
- Doe alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder en snufje zout) in een diep bord en roer het door elkaar.
- Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix kort door elkaar.
- Doe de cupcake vormpjes in de bakvorm, doe een juslepel beslag in de vormpjes en bak de sinaasappel yoghurt muffins in 20 min bruin.
Eén reactie
Pingback: