Het Backhuijsje - Speltmuffin
En verder,  Suikervrij

Speltmuffins met appel en havermout

Na alle zoete bakcreaties die ik afgelopen tijd heb gemaakt, is het tijd voor een recept zoals Het Backhuijsje is bedoeld. Een speltmuffin met pure ingrediënten, suikerbewust en snel klaar. Deze gezonde speltmuffins met havermout, appel, kaneel en rozijnen zijn lekker simpel en in 5 stappen klaar.

Deze volkoren spelmuffins waren een beetje een uitprobeersel. Dat kwam omdat ik een aantal van de genoemde ingredienten niet in huis had. Eens kijken, wat heb ik wel? Spelmeel, havermout, appel, kaneel, rozijnen en kokosolie, daar kan ik ongetwijfeld iets lekkers van maken. En met succes! Lisa zei “papa heb je al een muffin op? Deze zijn lekker!”

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 150 gram volkoren speltmeel. Dit kan ook met normaal speltmeel, tarwemeel of een glutenvrije meelsoort zijn, waardoor de muffins gelijk glutenvrij zijn.
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 30 gram zonnebloemolie
  • 30 gram kokosolie gesmolten
  • 1 ei
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 kleine appels
  • Handje rozijnen
  • Kaneel. En je weet, kaneel is bij mij veel 😉

Wat heb je verder nodig?

  • Jus lepel
  • Muffinvorm
  • Muffinvormpjes

Hoe maak je deze volkoren speltmuffins met havermout, appel, kaneel en rozijnen?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Doe alle natte ingredienten in de kom, dus de gesmolten kokosolie, zonnebloemolie, melk, honing, vanille extract en het ei. Mix door elkaar tot een glad mengsel.
  2. Doe in een andere kom of een bord alle droge ingredienten, dus het speltmeel, havermout, bakpoeder en het kaneel. Roer door elkaar.
  3. Voeg alle droge ingredienten bij de natte ingredienten en mix tot een beslag. Dit is een vrij stevig beslag.
  4. Snijd de appels in kleine stukjes. Voeg de appels en de rozijnen bij het beslag en roer door elkaar.
  5. Doe de muffinvormpjes in je bakvorm en pak de jus lepel. Schep het beslag in de muffin vormpjes. Bak deze gezonde speltmuffins in 15 minuten bruin.

Laat ze even afkoelen en smullen maar!

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar andere gezonde muffins met havermout? Probeer dan eens deze havermoutmuffins met bosbessen en speculaaskruiden of deze pompoenmuffins. Beide zijn ook glutenvrij te maken.

Reacties uitgeschakeld voor Speltmuffins met appel en havermout