Appel havermoutrepen
Dit recept voor appel havermoutrepen is zo’n recept dat ik 1x ergens gezien heb, een keer gebakken heb en dat zo verrassend simpel en lekker was, dat ik het graag nog een keer wilde maken. Hij stond al een paar weken op m’n baklijstje, maar door de andere lekkere dingen die ik gebakken heb, was het er nog niet van gekomen. En t voordeel hiervan is dat het ruikt naar appeltaart en dat het gezond is. Ideaal!
Ingredienten
- 325 gram havermout
- 250 gram ongezoete appelmoes
- 100 ml melk
- 100 gram rozijnen
- 2 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- kaneel
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Hoe maak je deze appel havermoutrepen?
Als je wilt, kan je de appelmoes ook zelf maken. Dat heb ik nu niet gedaan, vorige keer wel. Dan smaken de havermoutrepen nog meer naar appel. Als je de appelmoes zelf maakt, heb je 4 extra appels nodig. Verder een eetlepel bruine basterdsuiker, scheutje citroensap, kaneel en een beetje kokosolie. Je schilt de appels en doet ze met citroensap en suiker in een pannetje met een dikke bodem. Op hoog vuur bak je dit aan. Zodra de appels bruin zijn, doe je er 100 ml water bij en laat je ze op laag vuur lekker sudderen tot ze zacht zijn. Blijf goed roeren. Even in de staafmixer en je zelfgemaakte appelmoes is klaar.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havermout, bakpoeder, kaneel (en je weet, kaneel is bij mij veel 🙃) en snufje zout in een beslagkom en roer door elkaar. Doe de appel erbij en roer door elkaar. - Kluts in een schaal de eieren los. Doe hier de melk en appelmoes bij en roer door elkaar.
- Doe de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix het door elkaar.
- Voeg het vanille extract en de rozijnen toe en mix nog even kort door elkaar.
- Leg het bakpapier op de bakplaat en smeer het beslag over de bakplaat uit. Het wordt ongeveer 3 cm dik.
- Bak de appelhavermoutrepen in 35 min gaar.
- Zodra het uit de oven komt, snijd je het direct in 15 stukken. Laat op de plaat afkoelen.
Eén reactie
Pingback: