Glutenvrije hartige muffins
Deze glutenvrije hartige muffins hebben een upgrade gehad! De eerste keer dat ik ze maakte, waren ze te droog en iets te flauw qua smaak. Dat heb ik opgelost door er meer kaas aan toe te voegen. Verder heb ik er extra peper en paprikapoeder aan toegevoegd. Ook heb ik ze op een lagere temperatuur, maar dan wel wat langer gebakken. Hierdoor zijn ze zacht van structuur geworden. Het resultaat zijn heerlijke smeuïge hartige glutenvrije muffins met de smaak van kaas, ham en paprika. Ze waren zo op hihi.
Wat gaat er in deze glutenvrije hartige muffins?
- 220 gram maismeel
- 300 ml melk. Ik gebruik volle melk.
- 40 gram gesmolten boter
- 8 gram bakpoeder
- 1 ei
- 150 gram geraspte kaas
- 60 gram ham in kleine stukjes gesneden
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 eetlepels peterselie
- 1 theelepel grove peper
- snufje zout
Wat heb je verder nodig?
- Muffinvorm
- Papieren muffinvormpjes
- Juslepel
- Spatel
- Rasp
- Mixer
- Beslagkom
1 2 3 4 5 hoe maak je deze glutenvrije hartige muffins
Verwarm de oven voor op 160 graden. Ik heb de heteluchtstand met boven en onderwarmte van onze over gebruikt.
- Rasp de kaas en snijd de ham fijn.
- Doe alle droge ingrediënten behalve de ham in een kom en roer door. Onder de droge ingrediënten versta ik het maismeel, bakpoeder, peper, paprikapoeder, peterselie en snufje zout.
- Doe alle natte ingrediënten in de beslagkom en mix tot één geheel. De natte ingrediënten in dit recept zijn het ei, de melk en de boter.
- Terwijl de mixer langzaam draait voeg je rustig het droge mengsel toe. Laat het mixen tot het één geheel is. Voeg de ham toe en roer nog kort door.
- Doe de muffinvormpjes in de muffinvorm en vul de bakjes. Ik gebruik ongeveer 1 juslepel per bakje. Zet de muffins voor 18 minuten in de voorverwarmde oven.
Eet smakelijk
Ben je op zoek naar meer hartige recepten? Kijk dan eens naar dit lekkere Italiaanse breekbrood of Italiaanse courgettebrood met feta. Beide zijn niet glutenvrij, dat wil ik wel nog gaan doen. Zoek je meer glutenvrije recepten? Kijk dan in de categorie glutenvrij op mijn website.
Eén reactie
Pingback: