Vanille bscuit
En verder

Vanille biscuit met frambozenmascarponeroom

Hiep hiep hoera, ons buurmeisje is geboren. En dan bak ik graag een mooi roze babytaartje om dit te vieren. Dit recept is een recept dat totaal niet binnen het concept van Het Backhuijsje past. Het is niet in 10 stappen klaar en het is zeker niet suikerbewust ;). En ik heb een beetje gesmokkeld door frambozenpasta en kleurstof te gebruiken in plaats van verse frambozen. Ik kreeg veel vragen naar het recept, dus ik heb hem toch voor jullie online gezet.

Ik deel niet alleen het recept, maar ook mijn tips en tricks voor een heerlijk luchtige vanille biscuit.

Wat heb je nodig voor de vanille biscuit?

  • 150 gram eiwit. Dit zijn ongeveer 5 eieren.
  • 100 gram eidooier
  • 110 gram suiker
  • 105 gram patentbloem
  • 8 gram maïzena
  • 1 theelepel vanille extract. Bij een vanille biscuit is de smaak van vanille heel belangrijk. Gebruik altijd een vanille extract en geen vanille aroma of vanilline. Hoe weet je dat je vanille extract hebt? Aan de prijs ;). Vanille is een dure grondstof, 3 euro voor een flesje kan geen extract zijn. Ik gebruik zelf altijd Nielsen-Massey Madagascar vanille extract. Deze is gewoon bij de Albert Heijn te koop.

Wil je een chocoladebiscuit maken, dan gebruik je 90 gram patentbloem en 15 gram cacaopoeder.

Wat heb je nodig voor de frambozenmascarponeroom?

  • 2 bakjes mascarpone
  • 30 ml slagroom
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 theelepels frambozenpasta. Ik gebruik frambozenpasta van Patidess.
  • Optioneel: 1 theelepel roze kleurstof

Hoe maak je de vanille biscuit

Dit recept is het originele recept voor biscuit van Róbert van Beckhoven. Wat mij betreft het enige juiste recept voor biscuit.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Ik gebruik voor een biscuit altijd een bakvorm van 20 cm. Hier kan je 2 lagen uithalen. Als je heel strak kan snijden, kan je er 3 lagen uithalen.

  1. Belangrijk bij een goede vanille biscuit is dat je beslagkom en garde vetvrij en koud zijn! Was ze dus nog een keer met koud water af.
  2. Doe de eiwitten in de beslagkom en mix ze op een lage stand los. Zet je mixer langzaam naar stand 2 of 3.
  3. Voeg de suiker in delen toe en mix het eiwit op de hoogste stand totdat er pieken ontstaan. Dit duurt een minuut of 10. Je eiwit is goed als je de beslagkom boven je hoofd kan houden en er niets uitvalt!
  4. Klop de eidooiers los en spatel ze door het eiwitmengsel heen.
  5. Zeef de maïzena en de bloem boven het eiwitmengsel en spatel het voorzichtig door het ei heen. Spatel met grote halen heen en weer zodat je zoveel mogelijk lucht in het mengsel houdt.
  6. Vet de bakvorm in en spatel het biscuitmengsel in de bakvorm. Strijk het met de spatel glad. En bak de vanille biscuit in 20 minuten gaar.
  7. Zodra je de biscuit uit de oven haalt, haal je hem gelijk uit de vorm. Let op dat je het bakpapier van je biscuit afhaalt en niet probeert om je biscuit van het bakpapier te halen. Dan scheurt je biscuit namelijk en dat is zonde!
  8. Maak ondertussen de frambozenmascarponeroom. Roer de 2 bakjes mascarpone los in je beslagkom. Zeef de poedersuiker en voeg dit toe aan de mascarpone. Mix zachtjes totdat de poedersuiker is opgenomen. Zet de mixer daarna 1 minuut op de hoogste stand. Zet de mixer uit.
  9. Meng de frambozenpasta (en eventueel de kleurstof) met de slagroom en voeg dit aan de mascarpone toe. Mix nog 1 minuut op de hoogste stand. Je room is nu klaar.
  10. Zet de frambozenmascarponeroom in de koelkast en laat hem een half uur opstijven.
  11. Laat de biscuit volledig afkoelen voordat je hem snijdt. Normaal snijd ik de biscuit in 2 lagen, dit keer heb ik 3 lagen gesneden.
  12. Nu is het tijd om de biscuit te vullen. Tsja, hoe ga ik dit goed stap voor stap uitleggen? Ik denk dat ik beter een link erbij kan zetten. Craftmama heeft een Youtube filmpje gemaakt waarin ze in minder dan 4 minuten uitlegt, hoe je een taart strak afmeert, zie https://youtu.be/eid1q_E85XQ.
  13. Nu is het tijd om de taart te versieren zoals jij dat graag wilt. Ik heb een klein gekarteld spuitmondje gebruikt. Verder heb ik een ‘it’s a girl slinger’, verse frambozen, roze parels en een chocolade hartje gebruikt.

Veel bakplezier!

Ben je op zoek naar meer taartinspiratie? Bekijk dan eens deze gingerbread tulband met citroenglazuur of deze Italiaans appeltaart met custard.

Reacties uitgeschakeld voor Vanille biscuit met frambozenmascarponeroom