Het Backhuijsje - Hartige muffin met kaas
En verder

Hartige muffins met zongedroogde tomaten

Heerlijke hartige muffins met zongedroogde tomaten, kaas en oregano. Ik vind het net pizzamuffins. Ik heb ze gemaakt met alle ingrediënten die ik nog in de koelkast had liggen. Ze zijn super simpel om te maken, in 5 stappen klaar en verslavend lekker. Het is alsof je je in Italië waant ;).

Deze hartige muffins heb ik gemaakt toen een vriendin uit Utrecht op bezoek kwam. Ik wilde iets bakken en bedacht me oh zij houdt meer van hartig dan van zoet. Dan moet manlief dat straks even op meenemen met boodschappen doen. Vervolgens werd mijn aandacht getrokken door één van de aapies en ben ik de ingrediënten vergeten op het boodschappenlijstje te zetten. Oeps! Een uur voordat zij kwam, heb ik de koelkast open getrokken en gekeken wat er nog lag. Nou heb ik alles om te bakken standaard op voorraad liggen. Ik zag kaas, zongedroogde tomaten en vond wat kruiden. En tadaa daar waren deze heerlijke hartige muffins. Ik vind het net pizzamuffins en ze zijn verslavend lekker.

Ingrediënten

  • 225 gr bloem
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 250 ml melk
  • 50 gr gesmolten boter
  • 1 ei
  • 100 gram kaas
  • 2 tl oregano
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • Peper
  • Snuf zout

Wat heb je verder nodig?

  • Mixer 
  • Siliconen cupcakevorm 
  • Keukenpapier

Hoe maak je deze hartige muffins?

1. Mix alle natte ingrediënten door elkaar.

2. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar (behalve de kruiden en de peper) en roer door.

3. Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix tot een glad geheel.

4. Snijd de tomaatjes klein en dep droog met keukenpapier. Snijd de kaas in blokjes. Roer de kaas, tomaatjes, kruiden en peper door het beslag.

5. Doe het beslag in de vormpjes.

6. Zet de muffins 20 min in de oven.

Eet smakelijk!

Reacties uitgeschakeld voor Hartige muffins met zongedroogde tomaten