Het Backhuijsje - chocolade cupcakes
En verder

Chocolade cupcakes met extra gesmolten chocola

Het is vrijdagmiddag en ik heb zin in iets lekkers. Lisa, heb je zin om iets te bakken? “Ja mama lekker!” Het wordt iets met chocola. Dat is het voordeel van veel bakken, ik heb altijd wel cacaopoeder en smeltchocola in huis. “Zullen we chocolade cupcakes maken?” “Chocolade cupcakes vind ik heel heel lekker!” 

Het bakken wordt een steeds grotere uitdaging qua ruimte. Want tegenwoordig heb ik niet één kind naast me op het krukje staan, maar staat die kleine boef er op de stoel ook naast. En deze mama, die staat er tussenin. Kind 1 zit met zijn vingers in de suiker en kind 2 vraagt steeds “wat moet er nu in mama?” Dat zal ik jullie vertellen. Hier is het recept, het is super simpel!

Ingrediënten chocolade cupcakes

  • 180 gram gesmolten boter
  • 160 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 4 eieren
  • 75 gram smeltchocola (of een chocola die jij lekker vindt)

Wat heb je verder nodig?

  • Muffinvorm
  • Papieren muffinvormpjes
  • Mixer of keukenmachine

Chocolade cupcakes zijn super simpel! Hoe maak je ze?

Dit recept is voor 12 cupcakes. Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Mix de boter, beide soorten suiker en het vanille extract tot een glad beslag.

2. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.

3. Roer de bloem, bakpoeder en cacaopoeder door elkaar.

4. Voeg het bloem toe aan het beslag en mix tot een glad geheel.

5. Zet de mixer nog eventjes op de hoogste stand voor een lekker luchtig resultaat.

6. Doe de vormpjes in de muffinvorm en vul de bakjes. Ik gebruik zelf altijd een jus lepel.

7. Pak een pannetje met een dikke bodem en smelt op een laag vuur de chocola tot een gladde massa. Dit kan je ook au bain marie doen.

8. Verdeel de gesmolten chocola over de cupcakes met een klein lepeltje.

9. Zet de cupcakes voor 18 minuten in de oven.

De combinatie van het chocoladebeslag en de gesmolten chocola is heerlijk! Je proeft twee soorten chocola door elkaar heen.

Eet smakelijk!