Het Backhuijsje - Muesli kwarkbollen
En verder

Muesli kwarkbollen met abrikozen en walnoten

Ik zag dit recept bij Uit Paulines keuken en heb deze muesli kwarkbollen gelijk gemaakt. Uiteraard heb ik mijn eigen twist eraan gegeven door abrikozen en walnoten toe te voegen. Ze zijn heerlijk luchtig, lekker, voedzaam en in 30 minuten klaar (inclusief oventijd). En je kan variëren wat je wilt! 

Enne zelfs manlief vindt ze lekker ;). Zo lekker dat hij vroeg of ik ze nog een keer wil maken.

Ingrediënten

Voor 9 stuks

  • 100 gram havermout gemalen tot meel
  • 100 gram bloem
  • 250 gr kwark. Ik gebruik magere kwark
  • 2x 25 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel baking soda of 2 theelepels bakpoeder
  • 2 handjes rozijnen
  • 2 handjes walnoten
  • 7 abrikozen
  • Kaneel. Zoveel als jij lekker vindt.

Wat heb je verder nodig?

  • Mixer
  • Spatel
  • 2 eetlepels

Hoe maak je deze muesli kwarkbollen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Doe 100 gram havermout in de staafmixer en maal dit fijn tot een meel.

2. Doe de kwark en de eieren in de beslagkom en mix tot een glad geheel.

3. Voeg het havermoutmeel, de bloem, de helft van de havermout, baking soda en kaneel toe en mix tot een glad beslag.

4. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en maak de walnoten klein. Voeg de walnoten, de abrikozen en rozijnen toe en roer alles door elkaar.

5. Leg het bakpapier op het rooster en maak hoopjes beslag. Ik doe dit met 2 eetlepels. Het worden niet echt bollen, maar dat vind ik ook de charme van dit recept.

6. Strooi de overgebleven havermout over de kwark mueslibollen.

6. Zet ze 17 min in de oven. Draai de oven terug naar 100 graden en zet ze nog 3 minuten in de oven.

Ik maakte de kwark mueslibollen deze week met cranberry’s in plaats van abrikozen. Dit is ook een aanrader!

Wil je deze kwarkbollen glutenvrij maken? Dat is heel simpel! Havermout is namelijk al glutenvrij. Je hoeft alleen de bloem te vervangen door een glutenvrij meel zoals boekweitmeel, amandelmeel of maismeel . Houd er wel rekening mee dat de muesli bollen dan iets droger worden.

Heerlijk met roomboter of kaas.

Eet smakelijk!

Wil je meer gezonde broodrecepten? Probeer dit heerlijk volkoren rozijnenbrood met abrikozen en kaneel eens. Of heel iets anders, dit Italiaans breekbrood.