Courgettemuffins met chocola
Na heel veel zoetrecepten, is het weer tijd voor een hartige bakcreatie. Dit keer courgettemuffins met chocola. Ik vind het leuk tijdens het bakken te experimenteren met groente. En juist door de toevoeging van courgette wordt deze muffin extra smeuïg en gezond. De chocola stilt de zoete trek.
Voor mijn verjaardag heb ik een heel fijn nieuw bakboek gekregen. Gezond bakken van Amber Albarda. Een boek vol met bakcreaties die suikervrij/glutenvrij of tarwevrij zijn. Dit recept voor deze lekkere courgettemuffins met chocola komt uit dit boek.
Ingrediënten
- 130 gram geraspte courgette
- 120 gram volkoren speltmeel
- 75 ml melk. Ik heb volle melk gebruikt.
- 60 gram gesmolten kokosolie
- 60 gram ahornsiroop
- 45 gram pure chocola
- 20 gram gebroken lijnzaad
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel bakingsoda
- 1/2 theelepel vanille-extract
- Scheutje citroensap
Wat heb je verder nodig?
- Muffinvorm. Ik gebruik altijd een cupcakevorm. Ik hoef geen hele grote muffins.
- Muffinvormpjes
- Jus lepel
Wil je weten hoe je deze courgettemuffins met chocola maakt?
- Rasp de courgette
- Net als bij alle muffins bestaat dit recept uit 3 stappen. Stap 1 zijn de droge ingrediënten. Stap 2 zijn de natte ingrediënten. Stap 3 zijn de smaakmakers. Doe het speltmeel, lijnzaad, bakingsoda en bakpoeder in een kom en roer door elkaar.
- Voeg de kokosolie, vanille-extract, melk, citroensap en ahornsiroop toe en mix door elkaar.
- Voeg de courgette en de chocola toe en mix voor de laatste keer. Mix alles kort en op lage snelheid.
- Doe vormpjes in de muffinvorm en doe met de juslepel het beslag in de vormpjes.
- Zet 23 min in de oven
Laat ze even afkoelen, anders brand je je mond.
Ze waren verrassend lekker! De eerste hap moest ik even wennen aan de structuur, maar daarna was het heel lekker. De courgette proef je niet. Volgende keer maak ik wel de gebroken lijnzaad klein, die bleef teveel in mijn mond hangen nu.
Eet smakelijk!
Laat je me weten wat jij ervan vond?
3 reacties
Pingback:
Pingback:
Pingback: