Italiaans breekbrood
Brood

Italiaans breekbrood

Als het zo regent, is er niets lekkerders dan een zelfgemaakt brood. Dit keer heb ik een breekbrood gebakken met oregano, basilicum en kaas. Een breekbrood met een Italiaanse twist. Kunnen we vanavond lekker van smikkelen tijdens de binnen BBQ. Mmm het huis ruikt nu al heerlijk!

Ingrediënten

Voor het Italiaanse breekbrood:

  • 500 gram tarwebloem
  • 10 gram zout
  • 6 gram gist
  • 10 gram suiker. Zou ik er volgende keer uitlaten.
  • 30 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 325 ml volle lauwwarme melk
  • Klein scheutje olijfolie om de kom in te vetten.

Voor de smaak

  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 60 gram 48+ kaas in kleine blokjes
  • Extra kaas om te bestrooien.

Hoe maak je dit lekkere breekbrood met Italiaanse twist?

  1. Doe de bloem, het zout, de gist en de suiker in je beslagkom. Zorg dat het gist en het zout elkaar niet raken. Voeg de boter en de melk toe en roer kort door elkaar.
  2. Zet de mixer met de deeghaak op de laagste stand en mix het deeg 2 minuten.
  3. Voeg de kruiden en de kaas toe en mix het deeg in 8 minuten klaar. Het deeg is goed als je er net als bij kauwgom een vlies van kan trekken.
  4. Doe het deeg in een ingevette kom. Dek de kom met een warme natte theedoek af en laat het op een warme plek minimaal een uur rijzen.
  5. Kneed het deeg 3x goed door zodat alle lucht eruit is. Steek met een deegsteker of snij met een mes 9 gelijke stukken.
  6. Kneed de deegstukjes nog even kort met de hand en maak hier mooie bolletjes van. Dit doe je door met je handpalm langs de zijkant van het bolletje schuin omhoog te draaien. Leg de deegballetjes in een ingevette braadslede en zorg dat er wat ruimte tussen de deegballetjes zit.
  7. Dek weer af met een theedoek en laat dit nog een uur rijzen.
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  9. Rasp de kaas en strooi de kaas over de broodjes heen.
  10. Bak de broodjes in 15 minuten gaar.

Eet smakelijk!