Bananenmuffins met chocola
Dit is zo’n recept waar ik echt dol op ben. En niet alleen ik, de kinderen vinden deze bananenmuffins met chocola ook heerlijk. Het leuke van deze bananenmuffins is dat je ze ook perfect voor een feestje kan gebruiken. Zet er een parapluutje in en je gezonde traktatie is klaar.
Wat gaat er in deze bananenmuffins met chocola?
Dit is genoeg voor 12 overheerlijke muffins.
- 202 gram volkoren tarwemeel. Je kan hier ook speltmeel of boekweitmeel of havermeel voor gebruiken.
- 150 ml melk. Ik gebruik zelf volle melk, maar dit kan natuurlijk ook met amandelmelk of havermelk.
- 112 gram kokosolie of roomboter (op kamertemperatuur). Houd er rekening mee dat roomboter iets smeuïger is dan kokosolie en dat je de baktijd met 3-5 minuten moet verlengen. Anders laat de bananenmuffin niet goed los van het papiertje.
- 75 gram pure chocola
- 75 ml ahornsiroop
- 3 grote rijpe bananen
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel citroensap
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder. Je kan ook normale bakpoeder gebruiken.
- Snufje zout
Deze bananenmuffins met chocola, zijn super snel klaar. Wil je weten hoe?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe alle droge ingrediënten in een kom, dus de volkoren tarwemeel, (wijnsteen)bakpoeder en zout. Roer dit door elkaar.
- Doe alle natte ingrediënten in een beslagkom, dus de kokosolie of boter, vanille-extract, citroensap, melk en ahornsiroop.
- Snijd 2,5 banaan in kleine stukjes en prak het met een vorm fijn. Doe de geprakte banaan en de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en mix kort totdat het een geheel is.
- Voeg de chocola in stukjes toe. Ik gebruik pure smeltchocola, maar je kan ook stukjes (pure) chocola er doorheen doen.
- Zet de bananenmuffins voor 25 minuten in de oven. Gebruik je roomboter? Verleng de baktijd dan met 3- 5 minuten.
Even af laten koelen en heerlijk smullen!
Eet smakelijk
Wil je meer inspiratie voor gezonde muffins? Wat dacht je van deze glutenvrije bosbessenmuffins of deze sinaasappel yoghurtmuffins.
Eén reactie
Pingback: