Het Backhuijsje - suikervrije ontbijtkoek
Glutenvrij,  Suikervrij

Suikervrije ontbijtkoek

Oké, dit is echt het allermakkelijkste recept ever! Het is glutenvrij, suikervrij en in 5 stappen klaar. Als je het ei vervangt door nog een banaan is het recept zelfs vegan. Het oorspronkelijke recept is van HeelHollandBakt. Enne het enige dat je nodig hebt, is een staafmixer. Scheelt weer afwas 😉

Het oorspronkelijke recept is van Heel Holland Bakt. Wat best bijzonder is, want Heel Holland Bakt staat nou niet bekend om recepten die in 5 minuten klaar zijn. Ik heb dit recept gemaakt 5 minuten voordat de aflevering begon. Kon het mooi in de oven terwijl ik nieuwe inspiratie opdeed. En na de aflevering had ik een heerlijke plak van deze suikervrije ontbijtkoek!

Onze aapies kregen deze suikervrije ontbijtkoek de volgende dag in hun trommel mee en hebben ervan gesmuld. Hij lijkt helemaal niet op de suikervrije peperkoek die ik eerder gebakken heb. Daar zaten speculaaskruiden in en hier zit banaan in.

Suikervrije ontbijtkoek

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel
  • 50 gram havermout
  • 200 ml water
  • 5 medjoul dadels
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • 2 eetlepels kaneel
  • Handje walnoten

Wat heb je verder nodig?

  • Staafmixer
  • Cakeblik
  • Bakpapier

Hoe maak je deze glutenvrije en suikervrije ontbijtkoek?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

1. Ontpit de dadel en doe dadels met een beetje water in de staafmixer en pureer tot een papje.

2. Voeg de havermout toe en pureer deze fijn.

3. Voeg alle andere ingrediënten toe en pureer tot een gladde massa.

4. Doe het bakpapier in het cakeblik en giet je beslag erin. Pak de walnoten, knijp ze een beetje fijn en strooi ze erover heen. Ik heb de helft met walnoten gedaan en de helft zonder.

5. Zet 40 min in de oven.

Eet smakelijk!

Ben je op zoek naar een ander suikervrij en glutenvrij recept? Bekijk dan eens mijn havermoutmuffins met bosbessen of pompoenmuffins met havermout.