Het Backhuijsje - Havermout muffin met bosbessen
En verder,  Glutenvrij,  Suikervrij

Havermoutmuffin met bosbessen

Deze muffins zijn ideaal om mee te nemen naar het werk. Manlief had bosbessen gekocht en ik had zin in iets met speculaaskruiden. Het werden deze heerlijke en voedzame havermoutmuffins met bosbessen en speculaaskruiden. Enne deze havermoutmuffins zijn suikervrij en glutenvrij. Eet smakelijk! 

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr havermout
  • 30 gram roomboter
  • Flink speculaaskruiden
  • 2 eetlepels honing
  • 1/2 theelepel baking soda
  • Scheutje citroensap
  • 2 handjes bosbessen

Wat heb je verder nodig?

  • Muffinvormpjes. Ik heb sinds een week regenboogvormpjes. Kijk nou toch eens hoe leuk 😉
  • Mixer
  • Jus lepel

Hoe maak je deze havermoutmuffin met bosbessen?

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Doe de havermout in de blender en maal dit fijn.

3. Doe de havermout, de banaan, de eieren, melk, bakpoeder bij elkaar en mix tot een glad geheel.

4. Voeg de honing toe en mix nog even kort.

5. Voeg het bakpoeder en de citroen toe en mix het kort.

6. Voeg de speculaaskruiden en de bosbessen toe en roer door elkaar.

7. Doe de muffinvormpjes erin en schep met de jus lepel het beslag in de vormpjes. Vul tot 3/4.

8. Zet voor 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Heb je trek in andere muffins met havermout? Probeer deze verrukkelijke pompoenmuffins dan eens. Ook suikervrij en glutenvrij overigens!

Reacties uitgeschakeld voor Havermoutmuffin met bosbessen